Rabu, 19 Oktober 2011

BahaYa MiNum MiNuMaN BeRaiS...

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....

 Artikel ini berguna untuk semua. Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.

 Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini. Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.

 Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan. :Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.

 Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.. Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...

 Baca ini..... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!.

nie ha gambaq jantung kita kat mana..kalau rasa-rasa xpenah taw jantung sendiri
kat mana tengok ler gambaq nie puas-puas
kesian pak cik nie..die kena heart attck...nampak x macam mane siksanya dia menahan sakit...
sooo...tolong ler jaga jantung korang leklok..xmo die sakit makit dah..kesihanilah beliau...check it out!!!p/s : So..jom kita menjaga jantung kita semua...Kalau nk ikut cakap lecturer aku masa aku blajar anatomi dulu jantung itu ibarat enjin bagi sebuah kereta. Enjin bagi manusia adalah jantung..hohoho..fikir-fikirkanlah...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peluang Kerjaya Jururawat

Peluang Kerjaya Jururawat
Rebutlah Peluang Kerjaya Ini..Budak Pj doakan kalian semua berjaya kelak....peace :)