Sabtu, 11 Februari 2012

PraKtiKuM PeRtaMa BaGiKu

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia...

Pertamanya nak minta maaf sama incik blog sebab dah lama saya tinggalkan kamu..hihihi..sebulan cukup-cukup sudey saya tinggalkan kamu..tapi harinie saya kembali kepada kamu semula..hihihi..

Tak nak cerita panjang lebar untuk entry aku kali nie sebab hajat di hati sekadar nak mengupdate sahaja..lalalala..jangan marah erk..hihi..

Entry aku nie pasal praktikum pertama yang bakal aku lalui setelah 3 tahun aku belajar untuk menjadi seorang guru di IPG Kampus Ilmu Khas nie..So, Isnin nie akan bermula sejarah baharu dalam hidup aku..Mula belajar menjadi seorang guru.

Sekolah yang terpilih menjadi sekolah praktikum aku kali nie ialah S.K Bandar Tun Hussein Onn...

sempat member aku tolong snap gambar pintu masuk sekolah nie..

Mula-mula dengar aku takut juga sebab nama sekolah die macam grand jer..haha..tapi xtahu ler macam mane nanti..doakan aku dapat sesuaikan diri dengan lebih baik dekat sekolah tu erk kawan-kawan..

oleh kerana ISNIN nie aku nak pegi sekolah tue, so petang tadi lepas jerk aku lunch terus aku memacu motor 125 aku bersama sahabatku Nik Muhazmee mencari-cari sekolah yang dimaksudkan..

hahahaha...1st time cari dengan bantuan google map yang aku usha sebelum makan tadi memang melucukan..Rasa-rasanya boleh dah masukkan peribahasa "seperti rusa masuk kampung" untuk aku punye cerita hari nie..hahaha...

bawak moto sambil mata melilau kiri kanan duk usha mane sekolah yang nak dituju...sampaikan sesat salah masuk lorong pulak..muahahaha...kesian..kesian...^_^

tapi bila teringat balik cakap pensyarah pembimbing aku suruh pegi carik Mc'd punye shophouse then aku teros melilau sekeliling area tue..naseb xde JKKK Kampung..kalau x komfom kena tahan sebab mesti diorg nak *cop aku dengan member aku nie tengah usha rumah-rumah area situ untuk dirompak..haishhh...mintak simpang ler..

dan akhirnya.........taraaaaaaaa...aku jumpe jgk Mc'D yang diperkatakan tue..lepas jer daripada Mc'D tue teros aku jumpe sekolah yang dicari..fuhhhh~~~

lega sangat-sangat sebab dah jumpe sekolah tue..so, Isnin nie xdeler aku tersesat dah..hahaha..Ok ler..cakap nk story sikit jerk..nie melebih-lebih pulak..hahaha..

SK Bandar Tun Hussein Onn...WaiT FoR Me..a New TeACheR..lalalala..



notaKaKi : Dah pegi sekolah orang kena ingt yee kamu tue masuk kawasan orang. Jaga budi pekerti dan tatacara sepanjang berada di sana..Jaga nama Baik IPG kamu..hihihi..GudLuck bro...ChilLLL ^_^

3 ulasan:

  1. selamat berpraktikum senior!! hahahha.. =)

    BalasPadam
  2. good luck untuk 1st praktikum cikgu :)

    BalasPadam
  3. bestnye dah dapat pegi sekolah..hehe..gud luck! :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peluang Kerjaya Jururawat

Peluang Kerjaya Jururawat
Rebutlah Peluang Kerjaya Ini..Budak Pj doakan kalian semua berjaya kelak....peace :)