Selasa, 15 Mei 2012

SPoT PJM 3112 - PenguruSaN dan PenTaDBiRAn PJ & SuKAN

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia...

Alhamdulillah sebab aku terjumpa beberapa spot untuk dikongsikan bersama korang. Bukan susah pun nak dapat spot nie sebenarnya tapi memerlukan link ataupun kabel..hahahaha...

part nie aku tunjukkan dulu antara "tajuk-tajuk" yang bakal keluar untuk peperiksaan subjek PJM 3112.
Kepada korang yang still x taw lagi tajuk apa yang korang belajar sepanjang semester nie boleh ler tengok sini. haha...

TAJUK - TAJUK YANG MASUK EXAM :

1. TID
- matlamat
- objektif
2.  Skim Kejurulatihan Kebangsaan
- matlamat
- objektif
3. Isu dalam Sukan
4. Penyalahgunaan bahan dlm sukan ( dadah )
5. Sukan dan Media massa
6. Wanita dan Sukan
7. Politik dan Sukan
8. Insentif dan Atlet ( kebaikan & keburukan )
9. Perjudian dalam Sukan
10. Keganasan dalam Sukan ( Keagresifan )
11. Pengurusan
   - Tugas AJK
12. Sistem Pertandingan ( macam mane nk kire bye )


HARAP MAAF!!!!
soalan spot yang korang tunggu still tak muncul lagi..hahaha..Memang ler x muncul-muncul sebab aku memang xde "soalan" spot..aku just ade spot jerk.."TAJUK" spot..haha...

Tapi mungkin soalan dekat bawah nie boleh membantu juga ler untuk korang sume...Walaupun tak banyak tapi rasanya cukup ler...

Soalan Ulangkaji PJM3112. (Sila jawab dan bincangkan)

1. Definisi pengurusan sumber manusia : (Pengurusan sumber manusia merangkumi penggabungan semua twenaga pekerja yag pelbagai ke arah mencapai matlamat persatuan sukan.)

a) Berikan 5 fungsi pengurusan sumber manusia yg meliputi pelbagai aktiviti yg memberi kesan signifikan kpd semua bahagian dlm sebuah organisasi.

2. Atlet negara yg berjaya dlm Temasya Sukan jika diberikan ganjaran terutamanya dlm bentuk wang tunai sebagai menghargai kejayaan mereka;
a) Huraikan 5 kebaikan dan 5 kelemahan pemberian insentif kepada atlet.

3. Jika anda dipertanggungjawabkan untuk menguruskan peralatan sukan, aspek penyemakan stok adalah ptg bagi memastikan peralatan sukan tidak hilang dan dpt mengesan kerosakan alatan.
a) Huraikan bagaimana proses penyimpanan alatan sukan dijalankan berdasarkan kriteria susun atur alatan dan rasionalmnya.


sekian.....^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peluang Kerjaya Jururawat

Peluang Kerjaya Jururawat
Rebutlah Peluang Kerjaya Ini..Budak Pj doakan kalian semua berjaya kelak....peace :)